• etamtrv@otenet.gr
  • +30 210 5986774

Γύρος Σικελίας Υπερπροσφορά

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 12:11

Γύρος Σικελίας Υπερπροσφορά

Γύρος Σικελίας
Κατάνια – Αίτνα - Ταορμίνα – Συρακούσες –Ακράγαντας - Παλέρμο

5 ημέρες αεροπορικώς // Δώρο η ημιδιατροφή!

24 - 28 Μαρτίου 2020

1η μέρα: Αθήνα - Ταορμίνα - Αίτνα - Κατάνια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Τελικός μας προορισμός η Κατάνια, ιστορική πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον Μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα της Αίτνας που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους. Περπατώντας στην παλιά πόλη κατά μήκος της Οδού Ετνέα θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό και το άγαλμα του ελέφαντα (Liotru), σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες (περιήγηση πόλης)- Κατάνια

Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά  μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Κατάνια, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Κατάνια - Ακράγαντας- Παλέρμο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη του Ακράγαντα, όπου βρίσκεται και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο κατά την ξενάγησή μας θαυμάζουμε τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θα δούμε τον Ναό της Ήρας, τον Ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, του Ηρακλή, τον τεράστιο ναό του Δία, τον Ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης κ.ά. Αναχώρηση για το Παλέρμο. Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Παλέρμο (περιήγηση) – Μονρεάλε - Παλέρμο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Παλέρμο - ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική- είναι παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο στο μυχό ενός μεγάλου κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά Βυζαντινής τέχνης. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παλέρμο - Αθήνα                                                                                                            

Μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

*Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα*

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ    

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

545€

515€

120€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ & ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήσεις | Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου | 2 διανυκτερεύσεις στην περιοχή της Κατάνιας και 2 διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή | Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια της Κατάνιας & Παλέρμο | Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα | Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος συνοδός | 1 χειραποσκευή 40 εκ Χ 20 εκ Χ 25 εκ | Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Checkpoints € 30 σύνολο το άτομο πληρωτέα τοπικά | Κόστος παραδοτέας αποσκευής 10 ή 20 κιλών (ρωτήστε μας για τις δυνατότητες που υπάρχουν) | Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, παλάτια, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | Δημοτικοί φόροι πόλεων οι οποίοι καταβάλλονται απευθείας στα ξενοδοχεία | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Κρατήσεις με προκαταβολή 150€ το άτομο το αργότερο μέχρι και τις 21/02, καταληκτική ημερομηνία πραγματοποίησης ή ακύρωσης της εκδρομής, βάσει τελικής συμμετοχής (ελάχιστη συμμετοχή 16 άτομα). Στην περίπτωση που ακυρωθεί η εκδρομή λόγω μικρότερης συμμετοχής, θα υπάρξει πλήρης επιστροφή χρημάτων. | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

 

 

 

 

 

 

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

24/03: 06:30 – 07:10

28/03: 07:55 – 10:45