• etamtrv@otenet.gr
 • +30 210 5986774

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική

espa logo

        

 

Καππαδοκία

Διάρκεια: 5 Μέρες 

Αναχώρηση: 5,20/11/23 & 4,18,25/12/23 & 1/1/24

Από €695

Ταξίδι στην Καππαδοκία - Καισαρεία – Γκόρεμε – Άβανος – Πάσαμπαγκ - Ουτσχισάρ Βόλτα με αερόστατα - Σινασσός–  Προκόπι - Μαλακοπή – Καρβαλή – Κοιλάδα Ιχλαρά. 


Ημέρα 1η : ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  - Καισάρεια - Δώρο η παράσταση του χορού των Δερβίσηδων
Συνάντηση στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ. Εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκευθούμε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, για τακτοποίηση και ξεκούραση. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Γκόρεμε – Άβανος – Ουτσχισάρ - Προαιρετική Βόλτα με αερόστατα
Προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δε πρέπει να χάσετε. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησίακαθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε το Πάσαμπαγκ. Εδώ θα συναντήσουμε τις περίφημες ‘νεραιδένιες καμινάδες’ που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον Αλύ ή αλλιώς Κόκκινο ποταμό με τελικό προορισμό τη κωμόπολη Άβανο. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Επόμενη μας στάση είναι το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Θα καταλήξουμε στον πύργο όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Ένα μαγικό αμμώδες χαλί μέσα στο οποίο η ίδια η φύση έχει μεγαλουργήσει και ξαφνιάζει με τη μαγεία και τα παιχνιδίσματα της ακόμα και τον πιο απαιτητικό της επισκέπτη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.


Ημέρα 3η : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  - Σινασσός– Προκόπι 
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λογίου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το 1951 το βιβλίο Καππαδοκία. Τελευταίος μας σταθμός στη Σινασό το υπόσκαφο μοναστήρι Κεσισλάρ. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασσικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 4η : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  – Μαλακοπή - Κοιλάδα Ιχλαρά
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με πρώτο μας σταθμό την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Ιερώνυμος. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς που βρίσκονται ενταφιασμένοι στην περιοχή της Καππαδοκίας. Επόμενή μας στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 5η : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ή ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Αναχωρήσεις 5,20/11/23 & 4,18,25/12/23 & 1/1/24


ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ 5* DINLER URGUP ή PERISSIA 5* στη καρδιά της Καππαδοκίας με ημιδιατροφή !

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 
ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
695 €
645 €
850 €

Δυνατότητα παράτασης στην Κωνσταντινούπολη


Σε περίπτωση αύξησης τιμών από τις αεροπορικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες, πιθανόν να υπάρξει αντίστοιχη αναπροσαρμογή τιμών. Παρακαλώ να επικοινωνείτε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους προκειμένου να επιβεβαιώνετε με την κράτηση σας την τελική τιμή.

Γενικές σημειώσεις

Ενδεικτικές πτήσεις με Turkish Airlines ( Αναχ από Αθήνα):

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      1015   1140  
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 1255   1420  
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 1505   1640  
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ      1850   2010  

Ενδεικτικές πτήσεις με Turkish Airlines ( Αναχ από Θεσ/νικη ):

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  0925   1050  
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 1255   1420  
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 1505   1640  
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ   1850   2010  


Προσοχή: Οι παραπάνω ώρες και πτήσεις είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες και πτήσεις τις παραλαμβάνετε με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομης σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως 
 • Κόστος χειραποσκευής 8 kg & κόστος αποσκευής 20 kg
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Dinler ή Perissia στο Προκόπι (στη καρδιά της Καππαδοκίας)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Καππαδοκία
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
 • ΔΩΡΟ ο χορός των Δερβίσιδων
 • Περιηγήσεις/ εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Δωρεάν ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου: 200 €
 • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τα συμπεριλαμβανόμενα γεύματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνετε ή συνιστάται και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Για να ταξιδέψετε στην Τουρκία χρειάζεται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία σας στη χώρα προορισμού.Εορταστικό Παρίσι Lux. - 5ημ. (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά & Θεοφάνεια)

Ημερομηνίες Αναχώρησης από: Αθήνα

 • Δεκέμβριος :22,23,26,29,30

 • Ιανουάριος :02, 03

Πρόγραμμα Εκδρομής

 • 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Μετά από ολιγόωρη πτήση, άφιξη στην πόλη του φωτός. Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, την Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Εν συνεχεία μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.  

 • 2η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΥΒΡΟ (ξενάγηση) - ΟΠΕΡΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ FRAGONARD

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De la Croix”. Στην  συνέχεια επίσκεψη  σε  ένα από τα  πιο εμβληματικά κτίρια του Παρισιού την Όπερα. Η  κατασκευή της  ξεκίνησε το 1861  μετά από εντολή του Ναπολέοντα του ΙΙΙ. Αρχιτέκτονας ήταν  ο Σάρλ  Γκαρνιέ . Είναι  η πιο παλιά  λυρική σκηνή του Παρισιού και σφραγίστηκε με την παρουσία  της  Μαρίας  Κάλλα και  του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Η είσοδος με την τεράστια σκάλα , η οροφή με το  έργο  του διάσημου ζωγράφου Μάρκ Σαγκάλ και του φουαγιέ  εμπνευσμένο από την αίθουσα των κατόπτρων στις  Βερσαλλίες  θα  σας  εντυπωσιάσουν.  Ακολούθως, θα μεταφερθούμε στο Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ιστορία των αρωμάτων και να δοκιμάσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά από κάθε κατηγορία τους. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Για το βράδυ η πρόταση μας είναι να διασκεδάσετε (προαιρετικά) στα περίφημα καμπαρέ του Παρισιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.   Για την ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή. Το κόστος εισόδου είναι 45€ για ενήλικες και 30€ για παιδιά (δικαίωμα κράτησης). Στις τιμές περιλαμβάνεται σύστημα ενοικίασης ακουστικών. Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδό σας με επίσημο ξεναγό στο Μουσείο του Λούβρου.

 • 3η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – (ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΑΙΝ ΖΕΡΜΑΙΝ ΝΤΕ ΠΡΕ/ ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ)

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο. Σήμερα  θα περπατήσουμε  στην  πιο κομψή περιοχή του Παρισιού  το Σαιν Ζερμαίν Ντε Πρέ με πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια και την πιο παλιά εκκλησία ου Παρισιού.  Η  γειτονιά  αυτή  ήταν και είναι πόλος  έλξης  για καλλιτέχνες , λογοτέχνες και ζωγράφους. Εκει υπάρχουν τα πιο εμβληματικά  καφέ όπως  το  καφέ  Ντε Φλόρ, καφέ Ντε Μόγκοτι που σύχναζε και η Σιμόν Ντε Μπωβουάρ . Από τα υπέροχα στενά  του Σαιν Αντρέ ντ Αρτς θα  βρεθούμε  στην καρδιά  της  λατινικής  συνοικίας στο συντριβάνι του Αγιου Μιχαήλ . Θα  περάσουμε στο νησάκι Λα Σιτέ  για να βρεθούμε στην Παναγία Παρισίων και  θα  καταλήξουμε στο Δημαρχείο όπου θα  επιβιβαστούμε στο πούλμαν που  θα μας  μεταφέρει κέντρο της  πόλης. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για αγορές και ατελείωτες βόλτες στην πανέμορφη πόλη. Το βράδυ (προαιρετικά) θα πραγματοποιήσουμε   Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους και βραδινή βόλτα στη μαγευτική Μονμάρτη, στην Πλατεία των καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 4η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – DISNEYLAND

Πρωινό και η μέρα σας είναι αφιερωμένη στο υπέροχο Βασίλειο του DISNEY , ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης. Είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλλων μορφών δραστηριότητες. Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ, παιδικές χαρές και πίστες ενώ στήνονται τεράστια κτίρια, ξεπεταγμένα από παραμύθια του Walt Disney. Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 17 Ιουλίου του 1955.Επισκεφθείτε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, ταξιδέψτε στην χώρα του Πήτερ Παν και του Πινόκιο, ζήστε την περιπέτεια στην Άγρια Δύση, στο Βουνό των Κεραυνών και περπατήστε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

 • 5η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και σήμερα αποχαιρετάμε την πόλη του φωτός, χρόνος ελεύθερος για μια σύντομη βόλτα ή έναν απολαυστικό καφέ!  Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, απ΄ όπου ακολουθεί η πτήση της επιστροφής μας.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Αναχώρηση : GQ 900 Αθήνα – Παρίσι  10.45 – 13.05
Επιστροφή  : GQ 901 Παρίσι – Αθήνα   14.00 – 18.00

Group 2/1-6/1

Αναχώρηση:  GQ 902 Αθήνα – Παρίσι  15.00 – 17.30
Επιστροφή:    GQ 901 Παρίσι – Αθήνα   14.05 – 18.10

 

Group 3/1-7/1

Αναχώρηση : GQ 902 Αθήνα – Παρίσι   10.40 – 13.10
Επιστροφή  :  GQ 901 Παρίσι – Αθήνα   20.55 – 01.00

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

 •  

Αναχωρήσεις (27/12 & 2/1): Hyatt Regency Etoile Paris 4* lux.

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

  • 745€

  • 795€

Τιμή σε μονόκλινο

  • 1145€

  • 1195€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

  • 495€

  • 545€

Παιδική τιμή σε δίχωρο Οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

  • 595€

  • 645€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

  • 225€

  • 225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

 •  

Αναχωρήσεις (26/12 & 3/1): Hyatt Regency Etoile Paris 4* lux.

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

765€

815€

Τιμή σε μονόκλινο

1165€

1215€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

495€

545€

Παιδική τιμή σε δίχωρο Οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

595€

645€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

Αναχωρήσεις (26,27/12 & 2,3,/1): Tribe Paris La Defense Esplanade 4*

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

645€

695€

Τιμή σε μονόκλινο

895€

945€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

Παιδική τιμή σε side by side οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

495€

545€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

Novotel La Defense 4* (22,23,26/12 & 02,03/01) FAMILY EDITION

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

595€

645€

Τιμή σε μονόκλινο

815€

865€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

495€

545€

Παιδική τιμή σε side by side οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

495€

545€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

Novotel La Defense 4* (29,30 /12) FAMILY EDITION

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

645€

695€

Τιμή σε μονόκλινο

885€

935€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

495€

545€

Παιδική τιμή σε side by side οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

495€

545€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

 •  

Aναχωρήσεις (22,23,26/12 & 2,3/1): Hyatt Regency Etoile Paris 4* lux.

 

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

765€

815€

Τιμή σε μονόκλινο

1165€

1215€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

465€

515€

Παιδική τιμή σε δίχωρο Οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

565€

615€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

 •  

Aναχωρήσεις (29,30 & 31/12): Hyatt Regency Etoile Paris 4* lux.

 

Χρεώσεις

Early Booking

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

795€

845€

Τιμή σε μονόκλινο

1195€

1245€

Παιδικό σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)

495€

545€

Παιδική τιμή σε δίχωρο Οικογενειακό δωμάτιο (1ο & 2ο παιδί ως 12 ετών)

595€

645€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων

225€

225€

 

*Οι τιμές προσαυξάνονται βάσει τιμοκαταλόγου κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus Neo της Sky Express.

Διαμονή σε πολυτελή και κεντρικά ξενοδοχεία 4*sup της επιλογής σας, (Tribe Paris La Defense Esplanade 4* & Hyatt Regency Etoile Paris 4* lux.) ή παρόμοια.. Εσείς επιλέγετε!

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.

Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Μεταφορές, μετακινήσεις με πούλμαν του γραφείου μας.

Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

Τοπικός ξεναγός στο μουσείο του Λούβρου.

Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.

Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (225,00€ κατ’ άτομο).

Checkpoints (25€).

Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Είσοδος στο Πάρκο της Disney( 1 πάρκο) κόστος κατ ’άτομο : ενήλικας 100 € / παιδί 90€ μέχρι 11ετών.

Είσοδος στο Μουσείο του Λούβρου (45€/ενήλικα & 30€/παιδί).

Είσοδος στην Όπερα (14€ ενήλικας + 10€ το παιδικό (12 – 25 χρονών) & 12 χρονών και κάτω δωρεάν.

Προαιρετική ενισχυμένη ασφάλεια Covid-19 (20€).

Σημειώσεις - Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 • Αναχωρήσεις από όλη την Ελλάδα. Πτήσεις εσωτερικού από/προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη από 90€ επιπλέον χρέωση.

 • Για την ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου που είναι 45€ για ενήλικες και 30€ για παιδιά μέχρι 18 ετών (δικαίωμα κράτησης). Στις τιμές περιλαμβάνεται σύστημα ενοικίασης ακουστικών.

 • Είσοδος στην Όπερα (14€ ενήλικας + 10€ το παιδικό (12 – 25 χρονών) 12 και κάτω δωρεάν). Για την πραγματοποίηση της ξενάγησης απαιτείται η ελάχιστη συμμετοχή των 25 ταξιδιωτών.

 • Η παιδική τιμή αφορά παιδί μέχρι 12 ετών με 2 ενήλικες στο Hyatt 4*

 • To οικογενειακό δωμάτιο αφορά 2 παιδιά & 2 ενήλικες ή 1 παιδί & 3 ενήλικες στο Tribe Paris La Defense Esplanade 4*.

 • *Οι τιμές προσαυξάνονται κατά 50€/άτομο έπειτα από τις 10 πρώτες συμμετοχές.

 • Η early booking προσφορά δεν είναι χρονική και ισχύει για τις πρώτες συμμέτοχες.

Τα  επιλεγμένα ξενοδοχεία διαμονής μας:

Hyatt Regency Etoile 4* lux. :

Το Hyatt Regency Paris Étoile, 34 ορόφων, προσφέρει εκπληκτική θέα στο Παρίσι και τα πιο όμορφα μνημεία του. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στην επιχειρηματική περιοχή La Défense και τα Ηλύσια Πεδία.

Tribe Paris La Defense Esplanade 4*

Το Palais des Congrès de Paris απέχει 4,1χλμ. από το Tribe Paris La Defense Esplanade, ενώ η Αψίδα του Θριάμβου είναι 5χλμ. μακριά. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, σε απόσταση 24χλμ. από το ξενοδοχείο.

Novotel La Defense 4*: 

Αυτό το Novotel είναι χτισμένο στην καρδιά της La Défense, της μεγαλύτερης επιχειρηματικής περιοχής της Ευρώπης. Προσφέρει θέα στον ποταμό Σηκουάνα και τον Πύργο του Άιφελ. Ο σταθμός Esplanade de la Défense του μετρό βρίσκεται στα 50μ. από το Novotel Paris La Defense. Από εκεί, θα φτάσετε άμεσα και γρήγορα στο κέντρο του Παρισιού.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€) Χριστούγεννα στην Β Ο Υ Δ Α Π Ε Σ Τ Η

 5 Μέρες Αεροπορικώς

 Αναχώρηση : 23/12

 

1η Μέρα :ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πτήση  για Βουδαπέστη, άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την Πέστη με την μεγάλη πλατεία των Ηρώων. Εκεί θα συναντήσουμε το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου φιλοξενούνται τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου η οποία είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Η εσωτερική της διακόσμηση είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, στο οποίο υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου (περιλαμβάνεται η είσοδος). Έπειτα θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του Δούναβη όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες για να φτάσουμε στην πλευρά της Βούδας. Εκεί θα συναντήσουμε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και την ιστορική εκκλησία του Ματτίας, που δεσπόζει το Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Επόμενος σταθμός μας ο Λόφος του Γκέλλερτ και η Ακρόπολη ‘’Citadella’’ με το άγαλμα της Ελευθερίας και την συγκλονιστική θέα της Βούδας και της Πέστης. Δεν θα παραλείψουμε όμως να ξεναγηθούμε και στο εντυπωσιακό νεογοτθικό κοινοβούλιο εσωτερικά, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης (περιλαμβάνεται η είσοδος). Με το τέλος της ξενάγησης μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε εν πλώ την φωταγωγημένη Βουδαπέστη.

2η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Μετά το πρωινό, θα συναντηθούμε με τον ξεναγό μας, για να επισκεφτούμε τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης και να νιώσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, λάγγος όπως επίσης και τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.Αν και τα φαγητά και τα γλυκά που θα δοκιμάσετε αρκούν για να απογειώσουν τη μέρα μπορείτε αν θέλετε να επισκεφτείτε το πάρκο Varosliget, όπου υπάρχουν τα περίφημα λουτρά Σέτσενι, ο ζωολογικός κήπος και ενδιαφέροντα μουσεία. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο ξεναγός σας θα σας προτείνει διάφορες επιλογές για διασκέδαση.

3η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( Ανάκτορο Godollo της αυτοκράτειρας Σίσυ )

Μετά το πρωινό, ελεύερη μέρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την κλειστή αγορά της Βουδαπέστης  όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο Οαυγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα καθώς και τα ονομαστά κρασιά της χώρας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Εθνικό μουσείο και το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ζαχαροπλαστεία Gerbeud και Central, Εναλλακτικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στο ανάκτορο Godollo, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα απο την Βουδαπέστη. Είναι ένα αριστούργημα του Ουγγρικού μπαρόκ, πρώην επίσημη κατοικία των Αυστροουγγρικών μοναρχών. Σήμερα είναι ένα μουσείο που μας μεταφέρει στην εποχής της αγαπημένης πριγκίπισσας των Ούγγρων Σίσυ.   

4η Μέρα :ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΒΙΣΕΝΓΚΡΑΝΤ-ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, και αναχωρούμε με τον συνοδό μας για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Άγιος Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Επίσης, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για το Βίσενγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια. Η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη.

5η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ.

Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε  σημεία της πόλης που δεν προλάβατε να δείτε. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις.
 • Μεταφορές αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο στην Βουδαπέστη.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5* με πρωινό κατά την επιλογή σας.
 • Ξενάγηση Βουδαπέστης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ( εισιτήριο εισόδου πληρωμένο).
 • Είσοδος στον ναό του Αγίου Στεφάνου.
 • Επίσκεψη στις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βουδαπέστης.
 • Εκδρομή σε Άγιο Ανδρέα, Βίσεγκραντ και Έστεργκομ.
 • 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά και 1 χειραποσκευή των 8 κιλών για κάθε επιβάτη .
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.

           Σημ1: Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων ( 200 € )

Σημ2: Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημ3: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να τροποποιηθεί .

           Σημ4: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, οι προαιρετικές  

                      εκδρομές  και δραστηριότητες.

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

23/12-276/12

Χριστούγεννα

589

775

489

Novotel Centrum 4* κεντρ.

609

815

509

Marriott Courtyard 4* sup. κεντρ.

779

1135

679

Marriott Budapest  5* κεντρ.

Οι ώρες πτήσεων είναι  :

23/12 ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  05.00-06.00  

27/12  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ  22.00-01.00  

 Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α Πρωτοχρονιά - Φώτα

Π Ρ Α Γ Α - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

      

   5  ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

                            

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 23/12, 27/12, 30/12, 03/01.

 

Η πιο ολοκληρωμένη εκδρομή από άποψη ποιότητας παροχών !!!

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, συνάντηση με την ξεναγό μας και ξεκινάμε την ξενάγηση μας  στην παλαιά πόλη (Στάρε Μέστο) και στην Μικρή πόλη (Μάλα Στράνα). Θα περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια, περνώντας  από το ναό του Αγίου Νικολάου κατευθυνόμαστε μέσω της Γέφυρας του Καρόλου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διακοσμείται από 32 αγάλματα φτιαγμένα από τους καλύτερους γλύπτες της Τσεχοσλοβακίας, στην πλατεία της Παλαιάς πόλης για να θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον πύργο της πυρίτιδας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και  ελεύθερος χρόνος .Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχωρούμε μαζί με την ξεναγό μας  για το μοναστήρι του Στράχωβ και το Λορέττο δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική Καστρούπολη η οποία απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και μετά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Μετά θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, τον πύργο του Ντάλιμπορ για να καταλήξουμε στο ‘’Χρυσό Σοκάκι’’ το οποίο τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν εκ νέου με φωτεινά χρώματα τη δεκαετία του ’50. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδερφή του συγγραφέα Φραντς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενα του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δυνατότητα να παρακολουθήσετε παραστάσεις όπερας, ή μία παράσταση του Μαύρου Θεάτρου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με την ξεναγό μας για την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών λουτρών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ‘’Βασιλική Πόλη’’ από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν ή ο Τσάρος της Ρωσίας περπάτησαν στον ίδιο δρόμο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πανέμορφη αυτή πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΠΡΑΓΑ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ

 Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να επισκεφθείτε τα μουσεία και της πινακοθήκες που σας ενδιαφέρουν (Εθνικό Μουσείο, Μουσείο Μούχα, Πινακοθήκη κυβιστών, μουσείο παιχνιδιών κ.α ) ή να πραγματοποιήσετε αγορές ( αντίκες, γκραβούρες, κρύσταλλα Βοημίας κ.α) ή να συμμετέχετε στην προαιρετική εκδρομή στη παραμυθούπολη της Τσεχίας το Τσέσκυ Κρούμλοβ όπου θα απολαύσετε το επιβλητικό κάστρο του, του οποίου η κατασκευή κράτησε 6 αιώνες, τα περίτεχνα καλντερίμια του, τις χαριτωμένες στοές με τις ασύμμετρες καμάρες, τους καλλιτεχνικούς κήπους, τα κουκλίστικα σπίτια βαμμένα με όμορφα απαλά χρώματα και στολισμένα με μεγάλης ποικιλίας αρχιτεκτονικά διάκοσμο  με τοιχογραφίες στις προσόψεις που παραπέμπουν σε θέματα από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή ιστορία. Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της επίσημης παραμυθούπολης της Βοημίας.  Επιστροφή στην Πράγα  και διανυκτέρευση .

5η μέρα : ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα στην Πράγα για βόλτες και ψώνια. Το βράδυ θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο όπου με τις ωραιότερες αναμνήσεις θα πετάξουμε στην Αθήνα.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις.
 • 4  διανυκτερεύσεις με πρωινό  σε ξενοδοχείο   4* ή  4*sup. ή  5*.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στην Πράγα.
 • Ξενάγηση στην Παλιά πόλη της Πράγας.
 • Ξενάγηση στην Καστρούπολη.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά + 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά .
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Οι φόροι των αεροδρομίων .
 • Οι είσοδοι στα μουσεία, οι προαιρετικές δραστηριότητες  και οι προαιρετικές εκδρομές.

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

23/12-27/12   5 μέρες

Χριστούγεννα

529

659

429

Diplomat  4*  ή παρ.

549

715

449

Stages 4*  ή παρ.

619

809

519

987 4*sup. κεντρ. ή παρ.

689

925

589

Marriott 5* κεντρ. ή παρ.

Φόροι αεροδρομίων

290 €  το άτομο

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

27/12-30/12   4 μέρες

 

479

579

379

Diplomat  4*  ή παρ.

579

749

479

Josef 4*sup. κεντρ. ή παρ.

609

799

509

Marriott 5* κεντρ. ή παρ.

Φόροι αεροδρομίων

200 €  το άτομο

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

30/12-03/01   5 μέρες

 

669

919

569

Diplomat  4*  ή παρ.

759

1029

659

Josef 4*sup.  κεντρ. ή παρ.

889

1249

789

Marriott 5* κεντρ. ή παρ.

Φόροι αεροδρομίων

200 €  το άτομο

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

03/01-07/01   5 μέρες

Θεοφάνεια

 

509

639

409

Stages 4*  ή παρ.

589

779

489

Josef 4*sup.  κεντρ. ή παρ.

669

909

569

Marriott 5* κεντρ. ή παρ.

Φόροι αεροδρομίων

200 €  το άτομο

 

Πτήσεις :

23/12  ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ  09.30-10.50

27/12 ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ  23.45-03.20

27/12  ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ  05.30-07.25

30/12 ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ  21.40-01.10

30/12  ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ  19.00-20.40

03/01 ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ  21.40-01.10

03/01  ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ  19.00-20.40

07/01 ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ  18.00-21.40

Σημ1 :Η παιδική τιμή ισχύει για 1 παιδί κάτω των 12 ετών μαζί με 2 ενήλικες .

Σημ2: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει από τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Σημ3: Τα αναφερόμενα ονόματα ξενοδοχείων δύναται να αντικατασταθούν από άλλα της ίδιας κατηγορίας από τον τοπικό αντιπρόσωπο. 

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόνησα: 4/5 ημέρες αεροπορικώς

 Φθινοπωρινές / Εορταστικές Αναχωρήσεις

 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:
Καντίκιοϊ –Aρχαία Χαλκηδόνα – Αγία Ευφημία

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη!!! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.Τακτοποίηση τα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:
Ξενάγηση Παλιάς Πόλης(Αγία Σοφία, Μπλέ Τζαμί, Βυζαντινό Ιππόδρομο, Βυζαντινό Υδραγωγείο, Τοπ Καπί)–Σκεπαστή Αγορά

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιπατητική ξεναγηση στην περιοχή του Πέρα. Στη συνέχεια θα απολαυσουμε το τσαι στο ξακουστό Pera Palace. Κατηφορίζουμε για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο.Aμέσως μετά αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε την ξενασηση στην Παλιά Πόλη από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. H ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ξενάγηση Ντολμά Μπαχτσέ – Πριγκηπόνησα (Χάλκη – Πρίγκηπο)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Αμέσως μετά από το Καμπατάς  θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο. Γεύμα σε τοπικό παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή στην πόλη στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε  διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς της κοιλιάς  (oriental). Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ:
Μπαλουκλί – Παναγία Βλαχερνών – Πατριαρχείο – Περιπατητική ξενάγηση

Μετά το πρόγευμα επίσκεψηστο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση:

Στο πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα

Ταξιδεύουμε με ασφάλεια!

Το πακέτο μας περιλαμβάνει ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις για: νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση από ακύρωση ταξιδιού κ.ά.

Αναλυτικός Τιμοκατάλογος – 28η Οκτωβρίου & Νοέμβριος

4 ΗΜΕΡΕΣ:  26, 28/10, 09/11, 16/11, 23/11, 30/11, 07/12
5 ΗΜΕΡΕΣ:  27/10, 08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12

pricelist_nov.png

 

 • Όλα τα ξενοδοχεία μας βρίσκονται στην περιοχή της Taksim για να μπορείτε να χαρείτε τα ψώνια σας στην Istiklal και την βόλτα σας στο Pera
 • Στο Marmara Taksim 5* μπορείτε να έχετε θέα στο Βόσπορο με επιπλέον +75€/+100€ το άτομο στο 4ήμερο και 5ήμερο πρόγραμμα αντίστοιχα
 • Έκπτωση παιδιού έως 12 ετών στο δωμάτιο με δύο ενήλικες -30€

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: 22/12 (5ΗΜ), 23/12 (4ΗΜ)

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: 29/12 (5ΗΜ), 30/12 (4ΗΜ)

ΦΩΤΑ: 03/01 (5ΗΜ), 04/01 (4ΗΜ)

Τιμοκατάλογος Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα:

price.png

price1.png

price2.png

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα με PEGASUS AIRLINES
 • Αποσκευή 20 κιλά και χειραποσκευή 7 κιλά ανα άτομο
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων:
  • Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο και τη Χάλκη με την ξακουστή Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας
  • Ξενάγηση παλιάς πόλης Αγία Σοφία, Μπλέ Τζαμί, Βυζαντινό Ιππόδρομο, Βυζαντινό Υδραγωγείο, Τοπ Καπί)
  • Κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο
  • Τσάι στο ξεχωριστό Pera Palace 5*
  • Επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα.
  • Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
  • Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών.
  • Επίσκεψη στον Ναό της Αγίας Ειρήνης και τον Ναό της Αγίας Τριάδας.
  • Περιπατητική ξενάγηση στην Λεωφόρο του Πέρα.
  • Ξεναγηση στην Ασιατική πλευρά (Το Καντίκιοϊ και την Χαλκηδόνα)
  • Επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά (Capali Carsi), Αιγυπτιακή αγορά (Misir Carsi)
 • Τρεις/Τέσσεριςδιανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο επιλογής σας
 • 1 γευμα στην Πρίγκηπο
 • Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησα
 • Εισιτήρια πλοιαρίου για τον Βόσπορο
 • Παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία.
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις για: νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση από ακύρωση ταξιδιού κ.ά.   
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔEN ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 165€
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Κόστος εισόδων σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους στην Κωνσταντινούπολη:

Οι Τιμές είναι ανά άτομο (οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν)

 • Τοπ Καπί & Αγία Ειρήνη 600 Τουρκικές Λίρες
 • Βυζαντινό Υδραγωγείο 400 Τουρκικές Λίρες
 • Ντολμά Μπαχτσέ 450 Τουρκικές Λίρες

ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΟΡΣΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 

 • ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (SAW) 09:40 – 12.15
 • ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (SAW)-ΑΘΗΝΑ 16.30 – 17:00ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΣΤΗ "ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ"

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΥΡΩΤΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 & 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:15 από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή της Λαμίας και μια πολύ ευχάριστη παράκαμψη λίγο αργότερα, μας οδηγεί στα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, έναν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας, χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού Ριζάρι. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στη Σουρωτή στην Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον 'Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον 'Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, (ΚΑΜΑΡΑ – ΡΟΤΟΝΤΑ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ). Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης, γεύμα προαιρετικά. Εορταστικό δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην κωμόπολη της ΚΕΡΚΙΝΗΣ και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, θα γνωρίσουμε έναν μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά και ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, στους πρόποδες του Ολύμπου και αμέσως μετά στο γραφικό ΛΙΤΟΧΩΡΟ, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Πορεία επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
Δωματίου
Τρίτο άτομο έως
12 ετών σε τρίκλινο
268€ + 90€ 240€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DAVITEL TOBACCO 4* της Θεσσαλονίκης.
 • Τρία πρωινά και τρία δείπνα σε μπουφέ,( Εορταστικά τα δείπνα 24 & 31/12/23).
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ / ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ / ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΒΟΛΟΣ - ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

ΜΗΛΙΕΣ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΧΑΝΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 & 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα, περιοχή ΛΑΜΙΑΣ ημίωρη στάση, άφιξη το μεσημέρι στο ΒΟΛΟ, γεύμα προαιρετικά στα περίφημα τσιπουράδικα της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει στα πηλιορείτικα χωριά. Πρώτος σταθμός, οι ΜΗΛΙΕΣ, όμορφος ορεινός οικισμός, χτισμένος σε υψόμετρο 400 μέτρων, και αφετηρία του ‘διάσημου Μουτζούρη’ . Η πανοραμική μας περιπλάνηση συνεχίζεται και μας οδηγεί στην ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ με τη μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, λίγο αργότερα καταλήγουμε στα ΧΑΝΙΑ, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα κλείνουμε την περιπλάνηση μας στο Βουνό των Κενταύρων, με τη γραφική ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και να απολαύσουμε πανοραμικά τον Παγασητικό και την πόλη του Βόλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ. Κτισμένη σε ένα μικρό οροπέδιο ΒΑ της Βρύναινας στην επαρχία Αλμυρού Μαγνησίας και σε ύψος 370 μέτρων βρίσκεται η Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς. Η παλαιότερη ονομασία ήταν «Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου» και αποτελούσε μετόχι της σημερινής Μονής 'Ανω Ξενιάς. Αμέσως μετά φθάνουμε στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη νωρίς το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
Δωματίου
Τρίτο άτομο έως
12 ετών σε τρίκλινο
185€ + 60€ 98€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
 • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PARK 4* στο ΒΟΛΟ.
 • Δύο πρωινά και δύο δείπνα ( ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ 24 & 31/12/23).
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ & ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΒΥΤΙΝΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 & 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:15 από ΑΘΗΝΑ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ημίωρη στάση και συνεχίζουμε για ΒΥΤΙΝΑ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή όπου δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου, παραμονή, επίσκεψη. Αμέσως μετά μια πολύ όμορφη καταπράσινη διαδρομή, που περνά από τα ΛΑΓΚΑΔΙΑ μας οδηγεί στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, Δείπνο το βράδυ στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στη ΛΙΜΝΗ ΚΑΙΦΑ, έχει ιαματικά νερά, καλύπτει επιφάνεια 1500 στρεμμάτων και μέσα στην λίμνη υπάρχει και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης, ενώ στις όχθες της η λουτρόπολη Καϊάφα που απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη ΖΑΧΑΡΩ, την οποία θα γνωρίσουμε λίγο αργότερα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, την τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, στάση - επίσκεψη. Επιστροφή στην Αρχαία Ολυμπία, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό προτείνουμε ελεύθερη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, για να δούμε τα κτίσματα που οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και να δούμε από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στις Βάσσες της αρχαίας Φιγαλίας, όπου σε υψόμετρο 1130 μέτρων στέκει αγέρωχος και αειθαλής ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Εμπνευστής και κατασκευαστής του ναού θεωρείται ο Ικτίνος, μέγας αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, που μαζί με τον Καλλικράτη σχεδίασε τον Παρθενώνα. Το στολίδι αυτό της αρχιτεκτονικής θα γνωρίσουμε σήμερα, που ήταν και το πρώτο από τα θαυμαστά μνημεία της Ελλάδας, το οποίο αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 1986. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό της ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ, που ξεχωρίζει για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα με τα παραδοσιακά σπίτια, το κάστρο και τις βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την ΤΡΙΠΟΛΗ, ενώ με την τελευταία μας στάση στο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
Δωματίου
Τρίτο άτομο έως
12 ετών σε τρίκλινο
175€ + 45€ 160€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο OLYMPIA PALACE 4* στην ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ.
 • Ημιδιατροφή, 2 πρωινά & 2 δείπνα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΗΛΙΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ, για να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο ίσως θεματικό πάρκο της Ελλάδας, ‘’ ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ’’, ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που μπορεί να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο, μαγικό. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ : Πρωινό και άλλη μια μέρα με σημαντικές επισκέψεις και υπέροχα τοπία ξεκινά. Πρώτος σταθμός το χιονοδρομικό κέντρο ΑΝΗΛΙΟ, για να απολαύσουμε τον καφέ μας με φόντο το λευκό τοπίο και συνεχίζουμε με το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, που φιλοξενεί και το Μουσείο Τοσίτσα, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους στα πλακόστρωτα σοκάκια του όμορφου ορεινού οικισμού και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην περιοχή που φιλοξενεί τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ακολουθεί πορεία προς τη νότια Πίνδο, για να γνωρίσουμε δύο πολύ όμορφα χωριά στις πλαγιές του Κόζιακα. Πρώτος σταθμός η ελατοσκέπαστη ΕΛΑΤΗ, κτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα τοπίο που κυριαρχούν τα έλατα και το πράσινο. Λίγο αργότερα φθάνουμε στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Ημέρα επιστροφής με αρκετά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η πόλη της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και ακολουθούν τα μαγευτικά τοπία της λίμνης Πλαστήρα μέχρι το νότιο άκρο της για να δούμε το ομώνυμο φράγμα που οδηγεί στο δυτικό κομμάτι, ενώ στις ανατολικές ακτές και την ΠΛΑΖ ΛΑΜΠΕΡΟΥ θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αμέσως μετά ξεκινάμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
Δωματίου
Τρίτο άτομο έως
12 ετών σε τρίκλινο
238€ + 72€ 218€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο ΚΟSTA FAMISSI 4* της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.
 • Τρία πρωινά & τρία δείπνα ( Εορταστικά τα δείπνα 24 & 31/12/22).
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ // ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ THΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΔΡΑΜΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 & 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:00 από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΛΑΡΙΣΑΣ και μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, παρακάμπτουμε τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο κεντρικό ξενοδοχείο μας στην ΚΑΒΑΛΑ. Χρόνος ελεύθερος, περίπατοι γνωριμίας, Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα σπήλαια της χώρας μας, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 14 μ., που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Λίγο αργότερα θα φθάσουμε στη ΔΡΑΜΑ, όπου ο χώρος του Δημοτικού κήπου και η Πλατεία Ελευθερίας, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το ονειρεύονται τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, με εικόνες μοναδικές - εορταστικές για μικρούς και μεγάλους. Eπιστροφή το απόγευμα στην ΚΑΒΑΛΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και μία ακόμη όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα γνωρίσουμε τη ΣΜΙΝΘΗ και τον ΕΧΙΝΟ, δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων, ενώ λίγο αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και την πόλη της ΞΑΝΘΗΣ, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή της επιστροφής το απόγευμα, πανέμορφη αφού περιλαμβάνει τη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ και το ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και πορεία επιστροφής, με τη διαδρομή μας να περνά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχουμε και στάση επίσκεψη. Με δύο ακόμη ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

ΑναχώρησηΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
Δωματίου
Τρίτο άτομο έως
12 ετών σε τρίκλινο
23/12, 30/12 238€ + 72€ 218€
04/01 218€ + 72€ 198€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
 • Διαμονή (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο « ΕSPERIA » 3* στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ.
 • Τρία πρωινά και τρία δείπνα, (Εορταστικό το δείπνο 24 /12, με δωρεάν κατανάλωση σε κρασί και αναψυκτικά) .
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.